5 zaken die je minimaal op orde moet hebben volgens de Arbowet DB Arbo Advies

5 zaken die je minimaal op orde moet hebben volgens de Arbowet

Om hoge boetes te voorkomen en werkbare situaties te creëren vind je hier een opsomming van vijf minimale verplichtingen waar je als bedrijf aan moet voldoen volgens de vernieuwde Arbowet.

Preventie en de Arbowet

De bedrijfsarts heeft een preventieve rol in de advisering over gezond en veilig werken.

Medewerkers moeten de bedrijfsarts vrijblijvend kunnen bezoeken om te spreken over hun gezondheid in relatie tot hun werk. Een open spreekuur is hier een goede oplossing voor.

Basiscontract en de Arbowet

Gemaakte afspraken tussen arbodienstverleners en werkgevers dienen vastgelegd te worden in een basiscontract. Belangrijk is dat de werkgever ook zelf het contract ondertekent.

Bedrijfsarts en de Arbowet

De bedrijfsarts moet beroepsziekten kunnen melden aan het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

Ook dient de bedrijfsarts, om goed zicht te krijgen op de arbeidsomstandigheden, toegang krijgen tot elke werkplek in de organisatie.

Klachten

Iedere bedrijfsarts dient een klachtenprocedure te hebben. De werknemer is bij verschil van mening of twijfel aan het advies een second opinion aanvragen bij een andere bedrijfsarts.

Preventiemedewerker en de Arbowet

De OR of personeelsvertegenwoordiging dient in te stemmen met de benoeming van de preventiemedewerker. Dientengevolge krijgt de preventiemedewerker een duidelijker rol binnen de organisatie. DB Arbo Advies heeft een hoog gewaardeerde training preventiemedewerker. Praktisch, heerlijke lunch, interactief en heel leerzaam is de feedback die wij ontvangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *